Είσαι ότι καλύτερο!

Πόσες φορές πέρασε κάποιος/α από μπροστά σου και μουρμούρισες ''πόσο όμορφος/η είναι;'', ''τι όμορφο σώμα που έχει, τι όμορφο πρόσωπο έχει'' κτλ κτλ; Το να δεις έναν εμφανίσιμο είναι, ότι πιο φυσιολογικό να θαμπωθείς και να ενθουσιαστείς με αυτό το οποίο αντικρείς. Βέβαια, η ομορφιά είναι εντελώς υποκειμενικό κριτήριο. Στα μάτια του άλλου ο καθένας είναι διαφορετικός. Τα γούστα του άλλου κυμαίνονται ανάλογα με την εικόνα που σχηματίζεται στο μυαλό του. Η εξωτερική εμφάνιση δεν μετράει τόσο, όσο η εσωτερική.
Όπως είχε πει ο Αμεντέο Μοντιλιάνι, ''Το ωραίο σε αντίθεση με την ηθική, δεν (πρέπει να) απαιτεί την αποδοχή των ίδιων κανόνων για όλους. Η τέχνη δεν είναι μια αυστηρή μονοθεϊστική θρησκεία, αλλά μάλλον μια παγανιστική λατρεία, που ακόμη και οι ξένοι θεοί μπορούν εν καιρώ να γίνουν δεκτοί και αποδεκτοί. Ο Σταντάλ είχε δίκιο: Το ωραίο δεν είναι παρά μια υπόσχεση ευτυχίας. Ο Καντίνσκυ είχε πει πως, είναι ωραίο αυτό που προέρχεται από μια εσωτερική ανάγκη της ψυχής. Είναι ωραίο αυτό που είναι ωραίο εσωτερικά, έστω κι αν είναι εξωτερικά άσχημο, αυτό που δονεί την ψυχή''.

Η τέχνη συνδέεται άμεσα με την ομορφιά και την ευεξία του σώματος, διότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι τέχνης, ένα κομμάτι αγγειοπλαστικής, ένα κομμάτι ζωγραφιάς. Το κάθε μοντέλο ανθρώπου έχει τα χαρίσματα του. Αφού η τέχνη έχει άμεση σύνδεση, δεν πρέπει να αποκλείουμε κάποιον εξαιτίας ενός φυσικού ελαττώματος, δε ευθύνεται αυτός, για την ακρίβεια δεν είναι καν ελάττωμα, είναι ένα παραπάνω στοιχείο ομορφιάς.
Υπάρχουν πολλοί έφηβοι (13-17 ετών κυρίως) που νιώθουν άσχημα για το σώμα τους, επειδή έχουν ακμή, κάποια περιττά κιλά και ούτω καθεξής. Αυτά τα <<ελαττώματα>> μπορούν να εξαφανισθούν, αρκεί να υπάρχει θέληση. Εξωτερική εμφάνιση μπορείς εύκολα να αλλάξεις, το μέσα όμως αν είναι <<σάπιο>>, τι γίνεται; Πρέπει να αναλογιστούμε το τι μετράει όντως, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας και της ευτυχίας. Εάν διαθέτεις μυαλό (όπου όλοι διαθέτουμε) και το χρησιμοποιείς σωστά, χωρίς να σκέπτεσαι το κακό του άλλου, τότε είσαι ο πιο όμορφος άνθρωπος που υπάρχει. Θυμήσου πως κάθε ατέλεια σου, είναι το μυστικό σου. Το μυστικό, για να εξελιχθείς σε κάτι δυνατό, κάτι το ωραίο.
 Θα παρατηρήσεις πολλές αλλαγές στο σώμα και στο πρόσωπο σου. Ας μη ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι ορμόνες μας διαμορφώνονται. Είναι ότι πιο φυσιολογικό για τον άνθρωπο να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Το να μην είσαι αποδεχτό από κάποιους, δε σημαίνει ότι θα αλλάξεις, προκειμένου να είσαι αποδεχτός. Δε σε θέλουν; Δεν πειράζει, υπάρχουν άλλοι που θα σε θελήσουν γι' αυτό που είσαι, ούτε γκαρταρόμπα μην αλλάξεις, ούτε στυλ, ούτε τίποτα. Είσαι αυτός που είσαι. Αποδέξου πρώτα εσύ τον εαυτό σου και μετά υπολόγισε την άποψη του άλλου.
Αγάπα τον εαυτό σου, νοιάσου για τον εαυτό σου, ευτύχησε για τον εαυτό σου... Ζήσε με αυτό που έχεις.. Δεν αξίζει να αλλάξεις για κανέναν και για τίποτα και αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή, φρόντισε να μη το κάνεις για τους άλλους, αλλά για να νιώσεις εσύ όμορφα. Είσαι όμορφος άνθρωπος. Είσαι κάτι παραπάνω από όμορφος. Είσαι εσύ. 


Σχόλια

Διαβάστε επίσης