Επισκέψου την Θεσσαλονίκη

Μιλάμε για τη φοιτητούπολη και τον πιο ερωτικό νομό της Ελλάδος..
Δεν είναι τυχαίοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί, μιας και υπάρχει πλήθος φοιτητών και την ερωτεύεσαι κάθε μέρα. Εδώ θα δεις κάποιους λόγους, που πρέπει να βγεις τσάρκα στη Θεσσαλονίκη!


ΛΑΔΑΔΙΚΑ

Η περιοχή βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και για αιώνες θεωρείται από τα πιο σημαντικά εμπορικά σημεία της πόλης. Δεν είναι τυχαία η ονομασία, μιας και τα περισσότερα μαγαζιά στηρίζονταν και στηρίζονται στο ελαιόλαδο! Με το που θα μπεις σε αυτό τον δρόμο, θα δεις πολλές ταβέρνες, εστιατόρια, μπαράκια και κλαμπ. Είναι από τα πιο πολυσύχναστα μέρη και δεν πρέπει να παραλείψεις!








ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Οι περισσότεροι φοιτητές συχνάζουν σ' αυτή την οδό και δεν είναι τυχαίο! Εκεί βρίσκονται τα 3 καλύτερα tattoo shops και φυσικά το καλύτερο ''βρώμικο''. Δεν έχει μόνο σάντουιτς, κρέπες κτλ, αλλά αν θες να φας υγιεινά και φθηνά, θα βρεις καταστήματα με σαλάτες, φρουτοσαλάτες, φυσικούς χυμούς κάτω των 2,50 ευρώ.



ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Από τα πιο όμορφα μέρη της πόλης. Σου θυμίζει χωριουδάκι '70 λόγω της αρχιτεκτονικής, αλλά η θέα και τα μαγαζάκια είναι αξιοσημείωτα! Εάν επιθυμείς να πας με τα πόδια μπορεί να λαχανιάσεις με τις ανηφόρες, αλλά δε θα το μετανιώσεις. 






ΚΑΣΤΡΑ

Βρίσκονται στην Άνω Πόλη και από το κέντρο μπορείς να τα δεις. Άλλη χάρη έχει βέβαια να πας μια επίσκεψη. Πέρα της ιστορίας του Επταπυργίου, μια μπίρα ή ρετσίνα με την παρέα σου είναι ότι πρέπει. Από 'κει μπορείς να δεις την θέα της πόλης και το βράδυ να χαζεύεις τον ουρανό.



ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Εάν θες να χαζεύεις με τις μέρες την θάλασσα, τον Λευκό Πύργο, να πίνεις το κοκτέιλ σου με θέα, να αγαπάς τα πάρτι (οπότε η αποθήκη Γ είναι για 'σένα), τότε είναι το καλύτερο μέρος για 'σένα. Εάν δε ξέρεις που να πιεις μπίρες με τους φίλους σου, το λιμάνι με τις ξύλινες ξαπλώστρες σε περιμένει! Αν είσαι και λίγο καλλιτεχνική φύση, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και η έκθεση φωτογραφίας σε καλωσορίζουν.



ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

Το διαμάντι της πόλης, οι ομπρελίτσες είναι μερικά από τα ωραία που μπορείς να θαυμάσεις. Μια βόλτα στη Νέα Παραλία ή μια βόλτα με τα καραβάκια θα σου προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας. 


ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Λίγο μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά αν πάρεις το αστικό θα φτάσεις σε περίπου μισή ώρα (εξαρτάται σε ποιο μέρος της θες να πας). Οι παραλίες, το λιμάνι είναι αυτά που θα γεμίσουν τη μνήμη της φωτογραφικής μηχανής ή του κινητού σου. Μπορείς να περπατάς και να βλέπεις με θέα τη θάλασσα. Εάν θες διάλειμμα από το περπάτημα, ένας καφές στις καφετέριες της παραλίας είναι αυτό που χρειάζεσαι!


ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Οι ''κολοσσοί'' της είναι το Electra Palace και το Δωμάτιο με Θέα στο Ολύμπιον. Δεν είναι τυχαίο, μιας και μπορείς να θαυμάσεις από 'κει την πόλη με ένα ποτήρι κρασί και καλή παρέα. Εάν θες βέβαια να γευτείς σαλονικιό χειροποίητο σάντουιτς, ο Σαββίκος σε περιμένει με τα απίστευτα γυρλού! 


Φωτογραφίες: Google


Σχόλια

Διαβάστε επίσης