Έλα στη Θάσο

Η νήσος της Θάσου βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχει απόσταση 18 ναυτικά μίλια από τον νομό Καβάλας και 6 από την Κεραμωτή. Κατοικείται από 13.770(απογραφή 2011)  κατοίκους και Γερμανοί, Ρουμάνοι, Τούρκοι και Σέρβοι αγαπούν το συγκεκριμένο νησί. Δε τους αδικούμε βέβαια!

Φράγμα Μαριών


ΓΚΙΟΛΑ

Γνωστή κι ως ''το δάκρυ της Αφροδίτης''ή ''Σμαράγδι''. Στην περιοχή Αστρίς βρίσκεται η φυσική πισίνα του νησιού με τα καταπράσινα νερά. Το ύψος των βράχων φτάνουν τα 8 μέτρα, οπότε όποιος θέλει βουτιές, είναι το ιδανικό μέρος. Για να πας, παίρνεις τον δρόμο για Ποτό, μέχρι να φτάσεις στο Αστρίς. Για να κατέβεις στην πισίνα, πρέπει να πας ποδαράτα, γιατί το αμάξι απαγορεύεται. Όσοι προσπάθησαν να κατέβουν οδηγώντας, κόλλησαν στην άμμο ή δεν έπαιρνε μπρος το αμάξι. Εσείς επιλέγετε!



ΑΛΥΚΕΣ

Από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Θάσου. Υπάρχουν δύο κόλποι στις Αλυκές, με βότσαλο, άμμο, πλούσια βλάστηση και κρυστάλλινα νερά. Επίσης, χρησιμοποιούνται και σαν λιμάνια για τα μικρά αλιευτικά. Βέβαια, η δυτική παραλία είναι οργανωμένη, με ταβέρνα και μπιτσ μπαρ! Δεν είναι δύσκολο για να τη βρεις πάντως. Εάν είσαι στο λιμάνι του Λιμένα, απέχει 32 χιλιόμετρα απόσταση. Περνάς τον Ποτό και συνεχίζεις ευθεία.


ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ

Μιλάμε για την δεύτερη μεγαλύτερη κωμόπολη του νησιού! Η θέα του είναι μοναδική, αφού μπορείς να αντικρίσεις το Άγιο Όρος, την Λήμνο και το Αιγαίο Πέλαγος. Αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό, μιας και το φαΐ, η μουσική και οι παραδοσιακοί χοροί κερδίζουν το ενδιαφέρον των τουριστών. Μια πολύ δημοφιλή τουριστική ατραξιόν είναι το Παλατάκι των Λιμεναρίων, όπου κοντά υπάρχει και η παραλία των Μεταλλείων.




ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

Από τα πιο δημοφιλή παραθεριστικά θέρετρα του νησιού. Απέχει 13 χιλιόμετρα από τον Λιμένα. Η παραλία έχει ρηχά νερά, πλούσια βλάστηση, άμμο και βότσαλα. Γύρω της υπάρχουν πολλά ταβερνάκια, ξενοδοχεία και μαγαζιά για κάθε γούστο!



ΣΚΑΛΑ ΜΑΡΙΩΝ

Το χωριό των Μαριών φημίζεται για το καλό ψάρι. Είναι αξιοσημείωτη η αρχιτεκτονική, μιας και πολλοί ξένοι αγοράζουν σπίτια με θέα την θάλασσα!



ΣΚΑΛΑ ΡΑΧΩΝΙΟΥ

Η ψιλή χρυσή αμμουδιά, τα βραχάκια και η βλάστηση είναι τα πρώτα που παρατηρεί ο τουρίστας. Είναι σχετικά μια ήσυχη παραλία και αυτοί που θέλουν να απολαύσουν την συντροφιά ενός βιβλίου ή να περάσει καλά με την οικογένειά του, είναι η ιδανική παραλία. Εάν είναι κάποιος λάτρης της φύσης, μπορεί να δει να εξερευνήσει το χωριό Ραχώνι, το οποίο βρίσκεται στο βουνό! Η αρχιτεκτονική του είναι μοναδική και η θέα απολαυστική.






Φωτογραφίες:  Google

Σχόλια

Διαβάστε επίσης