Ρόδος: Μη το χάσεις

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το... εντάξει, δε χρειάζεται να πούμε κάτι που ήδη ξέρετε...

Το νησί του Ήλιου βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, με πληθυσμό 115.490 (απογραφή 2011)  κατοίκους. Δεν είναι τυχαία η ονομασία, μιας και η βροχή δεν είναι συχνός επισκέπτης. Αυτή η νήσος είναι μία απ' αυτές με τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών κι όχι μόνο την περίοδο του καλοκαιριού. Δες τι μπορείς να κάνεις στα top 5 μας.




ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

Ανακηρύχθηκε το 1998 από την UNESCO ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς! Μέσα σε λίγα λεπτά-σχετικά-μπορείς να διαβείς 2400 χρόνια ιστορίας. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά, μικρά, αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία. Η Οδός των Ιπποτών (μιας και η Ρόδος κατέχει και τον τίτλο του νησιού των Ιπποτών) είναι από τους πιο συντηρημένους μεσαιωνικούς δρόμους, όπου βρίσκονται διάφορα καταλύματα διαφόρων εθνικοτήτων που συμμετείχαν στο τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του τόπου, υπάρχει το αρχαιολογικό μουσείο και σας περιμένει!



ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ

Από τα καλύτερα μέρη του νησιού. Πάπιες και παγόνια πλατσουρίζουν στην καταπράσινη ωάση των πηγών. Έχει πλούσια βλάστηση και για να το βρεις, δεν είναι πολύ δύσκολο.. Βρίσκεται κοντά στο χωριό ''Αρχάγγελος'' κι έχει κι ένα παραδοσιακό ταβερνάκι για να φάτε και να πιείτε με αυτή την πανέμορφη θέα!



ΜΑΝΔΡΑΚΙ

Αυτή την ονομασία έχει το λιμάνι που βρίσκεται έξω από την Μεσαιωνική Πόλη. Το τάγμα του Αγίου Ιωάννη το χρησιμοποιούσε για το δέσιμο των πολεμικών πλοίων. Είναι ένα πολύ καλό μέρος για βόλτα με θέα την θάλασσα. Αν έχετε την ιστορία του Δον Κιχώτη στο μυαλό σας, πολύ καλά κάνετε-μιας και μιλάμε για ιππότες-διότι θα αντικρίσετε και ανεμόμυλους! Ιππότες χωρίς ανεμόμυλους πάνε μαζί;



ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μόλις 9 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, οι οποίες θεραπεύουν διαβήτη, αρθρίτιδα, άσθμα κι άλλα πολλά! Η αρχιτεκτονική είναι μοναδική, με τα όμορφα μωσαϊκά, τον ψηλό θόλο! Επίσης, υπάρχουν εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες κι άλλες εκδηλώσεις.



ΛΙΝΔΟΣ

Αλλιώς και ''Κυκλαδίτισσα της Ρόδου''. Εκεί βρίσκονται οι δύο πιο φημισμένες παραλίες, του Αγίου Παύλου με το ομώνυμο εκκλησάκι και η πρώτη που φέρνει το όνομα του οικισμού. Δεν επιτρέπονται οχήματα κατά την προσέλευση, οπότε το όχημα παραμένει στο πάρκινγκ και συνεχίζετε τα ανηφορικά δρομάκια, περπατώντας! Υπάρχουν πολλά cafes και ταβερνάκια, ώστε να απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου με το φαγητό ή το ποτό σας!





Φωτογραφίες: Google

Σχόλια

Διαβάστε επίσης