ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Για αρκετά χρόνια ήταν σε εκκρεμότητα η ονομασία της Μακεδονίας. Από τη μια τα Σκόπια να λένε πως οι Έλληνες θέλουν να κλέψουν το όνομα και από την άλλη οι Έλληνες να λένε ό,τι οι Σκοπιανοί κατέχουν ένα όνομα που δε τους ανήκει. Τι είναι όμως αλήθεια; Δεν θα αναφερθούμε σε μεγάλο κομμάτι της ιστορίας, διότι θα κουράσει πολύ τον αναγνώστη και θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ των χωρών.. Θα το πάρουμε κατά βάση με την κοινή λογική..


  • Δεν μπορείς να λες ό,τι η Μακεδονία και η ιστορία της είναι των Σκοπίων, όσο κι αν θες να προσπαθήσεις να το πιστέψεις, διότι η γλώσσα απλά δεν συμπίπτει με αυτή των γειτόνων. Ότι αρχαία ευρήματα και νομίσματα έχουν, είναι γραμμένα στα αρχαία ελληνικά. Το 10χρονο ελληνόπουλο μπορεί να βγάλει κάποιες λέξεις, ενώ δεν ξέρει αρχαία ελληνικά, αλλά ένα παιδί που δεν έχει ιδέα για την ελληνική γλώσσα, δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τρία γράμματα.



  • Το όνομα του ήταν Μ. Αλέξανδρος κι όχι Αλεξανδρόφσκι. Έχει αποδειχθεί από αρχαιολόγους, φιλόλογους του εσωτερικού και του εξωτερικού ό,τι πρόκειται για όνομα με ελληνικές ρίζες. Τα συνθετικά του είναι το ρήμα αλέξω και το ουσιαστικό ανήρ. Το ρήμα ''αλέξω'' σημαίνει απωθώ, προστατεύω-όπως υπάρχουν και πολλές παράγωγες λ.χ άλεξις=βοήθεια-όπως και απαντάται και σε λέξεις λχ αλεξίπτωτο, αλεξικέραυνο κτλ. Η λέξη ''ανήρ'' σημαίνει στην αρχαία ελληνική γλώσσα, άνδρας. Το όνομα με λίγα λόγια σημαίνει ό,τι είναι ο άνδρας που απωθεί βίαια τους άνδρες(εχθρούς).



  • Με την λογική που έχουν οι γείτονες, το όνομα πρέπει να το διεκδικήσει και το Πακιστάν, Ινδία, Αίγυπτος κι άλλες χώρες που είχε κατακτήσει ο Μ. Αλέξανδρος. Άρα, όλοι αυτοί είναι Μακεδόνες. Λογικό, έτσι; Πέρα αυτού, η Αγγλία που είχε κατακτήσει την Ινδία (επί βασιλείας Βικτορίας), τότε θα πρέπει να ενταχθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και να θεωρείται πως τα μνημεία και τα νομίσματα τους είναι αγγλικά. Γιατί όχι άλλωστε;



  • Ο προ-προ προ πάππους του Μ. Αλεξάνδρου, ο Αλέξανδρος Α', είχε πιστοποιηθεί ως Έλληνας στην  Ολυμπία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της ιστορίας ''Συμβαίνει να γνωρίζω ότι (οι πρόγονοι του Αλεξάνδρου) είναι Έλληνες (Ηρόδοτος 5.22).



  • Αν ρωτήσεις κάποιον για τον όρο ''Μακεδονία'', θα σου απαντήσει ότι έχει αρχαία ελληνικά συνθετικά. Όλοι γνωρίζουν τα συνθετικά της με τόσο θέμα που έχει γίνει αυτό τον χρόνο, οπότε είναι περιττό να το αναφέρουμε.



  • Στην αρχαία Μακεδονία οι αρχαίες τραγωδίες ήταν στα αρχαία ελληνικά.


  • Στις 2/2/1944 ο Γιοζ Μπροζ Τίτο (δικτάτορας της Γιουγκοσλαβίας) συγκροτεί ομόσπονδο κρατίδιο, στο οποίο δίνει σκόπιμα το ψευδεπίγραφο όνομα: «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Άρα τότε θυμήθηκαν οι Σκοπιανοί ό,τι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική; Μπορεί με την πολιτική και τη γραφειοκρατία να κατοχυρώθηκε στα χαρτιά η ονομασία, αλλά η ιστορία τα διαψεύθει όλα και είναι παγκοσμίως γνωστό.









Έρευνα: Μαρία Γερμαντζίδου

Σχόλια

Διαβάστε επίσης