ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ με την Tourette Photography

   
     Ονομάζεται Ανδρέας Παπακωνσταντίνου. 37 ετών και με μία 20ετή προϋπηρεσία στον χώρο των ΜΜΕ. Αρχικά ως γραφίστας και στη συνέχεια ως photo editor και σελιδοποιός σε εφημερίδες. Τα τελευταία 10 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο του φωτορεπορτάζ. Κυρίως αθλητικό αλλά ενίοτε και πολιτικό. Και όλα αυτά κάτω από το brand name ''Tourette Photography''.
     Μιλήσαμε με τον Ανδρέα και μας είπε δύο λόγια για τη δουλειά του.
   
- Πώς ''γεννήθηκε'' η ονομασία Tourette Photography;

- Η ονομασία προήλθε από ένα σύνδρομο που έχω από μικρός και ονομάζεται tourette syndrome ή αλλιώς σύνδρομο πολλαπλών τικ.

- Φωτογραφίζεις μόνο ότι σχετίζεται με τον αθλητισμό ή και άλλα θέματα;

- Δραστηριοποιούμαι κυρίως στο αθλητικό κομμάτι. Παρ όλα αυτά εάν μου ζητηθεί κάνω και πορτραίτα. Γενικά όταν δίνεις βαρύτητα σε ένα κομμάτι, με τον καιρό αποκτάς εξειδίκευση, που σημαίνει πως το κάνεις και πολύ καλά. Όταν αναλώνεσαι σε διάφορους τομείς καταλήγεις να είσαι μεν καλός σε όλα, αλλά από λίγο στο καθένα.


- Για να φωτογραφίζεις σε αγωνιστικούς χώρους ποια διαδικασία απαιτείται να ακολουθήσεις;

- Για τους αγωνιστικούς χώρους υπάρχουν περιορισμοί. Πρέπει να είσαι μέλος κάποιας δημοσιογραφικής ένωσης. Μέσω αυτής προμηθεύεσαι τα γιλέκα και τις διαπιστεύσεις για τους ευρωπαϊκούς αγώνες και για τα ντέρμπι. Στους υπόλοιπους αγώνες αρκεί η δημοσιογραφική ταυτότητα.

- Παίζει ρόλο στη δουλειά σου η ομάδα που υποστηρίζεις;

- Όχι δεν παίζει κανένα ρόλο η ομάδα που είσαι στο γήπεδο. Αν και όλοι οι φωτογράφοι είναι κοντά στον αθλητισμό, κανένας δεν πρόκειται να σε ρωτήσει τι ομάδα είσαι. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας σε ότι αφορά ομάδες.


- Για μια καλή φωτογραφική κάλυψη ενός αγώνα,  μεγαλύτερο ρόλο παίζει η μηχανή, ο φακός ή το ταλέντο;

- Το σημαντικότερο είναι να έχεις επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό. Απαιτείται εξάλλου λόγω και του τεχνητού φωτισμού που υπάρχει στα γήπεδα. Σου προσφέρει τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις που απαιτούνται π.χ. πολύ υψηλή ταχύτητα κλείστρου, ταχύτητα καρέ για να πιάνεις την κάθε κίνηση κλπ. Το ταλέντο είτε λίγο είτε πολύ βοηθάει γιατί αν το έχεις κιόλας είσαι πολύ καλύτερος. Αλλά και να μην το έχεις, εξοικειώνεσαι.

- Χρησιμοποιείς δικό σου εξοπλισμό ή σου παρέχει η εκάστοτε δουλειά σου;

- Ο εξοπλισμός είναι πάντοτε δικός μου.

- Τι πρέπει να προσέξει κάποιος σε αυτή τη δουλειά;

- Αρχικά είναι πολύ μεγάλο το κόστος που απαιτείται. Είναι ακριβή και η αγορά αλλά και η συντήρηση. Επίσης κάθε λάθος έχει και το ανάλογο κόστος. Είναι ασύμφορα ακριβός ο εξοπλισμός για τα χρήματα που βγαίνουν.Σε σχέση με άλλες εποχές τα κέρδη σήμερα είναι μικρότερα, πράγμα που σημαίνει αργή απόσβεση του εξοπλισμού.


- Οι φωτογραφίες σου είναι προς πώληση;

- Ναι οι φωτογραφίες είναι προς πώληση με το κομμάτι. Κυρίως συνεργάζομαι με διάφορα media και τους παρέχω εικόνες με το μήνα. Επίσης την φετινή σεζόν είμαι ο επίσημος φωτογράφος της ΠΑΕ Ατρόμητος, συνεργασία που θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Το υλικό της Tourette Photography είναι από κοινού δουλειά του Ανδρέα και της συνεργάτιδας του Γεωργίας Παναγοπούλου.


Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.tourettephoto.com 
ή να ακολουθήσετε την σελίδα στο facebook:
Tourette Photography

Σχόλια

Διαβάστε επίσης