Σκηνοθετημένη η αυτοκτονία του Αδόλφο Χίτλερ;

Σαν σήμερα το δράμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τερματίστηκε μετά την αυτοκτονία του δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ, μαζί για την λίγες ώρες σύζυγο του, Εύα Μπράουν, ώστε να μην πέσει στα χέρια του Κόκκινου Στρατού.

Ο Φύρερ αυτοκτόνησε στο υπόγειο καταφύγιο του, στον κήπο της παλιάς καγκελαρίας του Βερολίνου, όπου είχε ήδη καταφύγει από τις 16 Γενάρη 1945. Βέβαια, η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 20 Μαρτίου 1945, όταν απένειμε το Σιδηρούν Σταυρό σε 20 νέους της χιτλερικής νεολαίας και σε 20 στρατιώτες των Ες-Ες.

Η τελευταία δίωξη έγινε στα γενέθλια του, 20 Απρίλη και δύο μέρες μετά έπαθε νευρικό κλονισμό, όταν έμαθε πως ο Φέλιξ Στάινερ-το ηγετικό στέλεχος της Ες-Ες- αρνήθηκε να επιτεθεί μετά από εντολή του Χίτλερ. Έτσι, διέταξε τα μέλη να κάψουν ό,τι έγγραφα υπήρχαν και να ενημερώνεται για κάθε κίνηση του Κόκκινου Στρατού.

Πριν αυτοκτονήσει βέβαια, είχε μοιράσει δηλητήρια στους συνεργάτες του, αλλά πρώτα πειραματίστηκε με την σκύλα του, Μπόλντι. Στις 15.30 ήπιε το δηλητήριο η σύζυγος του κι αυτός αυτοπυροβολήθηκε. Ο λόγος; Για να μη λογοδοτήσει. Για να μην υπάρξει ίχνος, κάποιοι συνεργάτες του-σύμφωνα με εντολές του Φύρερ-έκαψαν τα πτώματα τους.

Όμως, υπάρχει ένα ενδεχόμενο. Ο θάνατος τους να ήταν σκηνοθετημένος. Σύμφωνα με το βιβλίο <<Grey Wolf: The Escape Of Adolf>> διέφυγε μαζί με τη γυναίκα του στην Αργεντινή, όπου και στα βαθιά γεράματα άφησε τη τελευταία του πνοή. Το βιβλίο υποστηρίζει πως τα στοιχεία θανάτου του ήταν ελλειπέστατα και διέφυγε με τη βοήθεια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Υπήρχε όμως μια συμφωνία. Να τον φυγαδέψουν με αντάλλαγμα της πολεμικής τεχνολογίας που ανέπτυξε ο ίδιος. Επίσης, το 1962 έκαναν και δύο κόρες.

Το άρθρο για τη σκηνοθετημένη αυτοκτονία του Αδόλφο


Έρευνα: Μαρία Γερμαντζίδου

Σχόλια

Διαβάστε επίσης