Ένα λαμπρό μαθητικό μυαλό που δε πρέπει να ξεχαστεί

''Εάν δεν οραματιστείς, δε θα πετύχεις τίποτα'', είχε πει κάποτε κάποιος. Ένας άλλος είπε ''δεν χρειάζεσαι εξυπνάδα για να μεγαλουργήσεις, αλλά δημιουργικότητα και πάθος''.

Αυτά τα λόγια ισχύουν και αντιπροσωπεύουν τον 16χρονο Κωνσταντίνο Γκατζώνη που πήρε μέρος στο 10ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής-στη Θεσσαλονίκη-στο οποίο μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασαν τις δικές του εφευρέσεις.

Ο Κωνσταντίνος είναι μαθητής της δευτέρας λυκείου στο Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Το χόμπι του-που μετατράπηκε σε πάθος-είναι η ρομποτική. Πάσχει από σκολίωση κι εξαιτίας αυτού, εμπνεύστηκε να κατασκευάσει και την εξής συσκευή.
Μια συσκευή που μετρά τη βελτίωση της πάθησης, με το όνομα ''κηδεmanager''.


Τον ταλαιπωρεί από την ηλικία των 10 ετών και υποβάλλεται συνέχεια σε ακτινολογικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να σπαταλά τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο του.
Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως <<Αυτό που με ώθησε να σκεφτώ τη συγκεκριμένη συσκευή είναι η πάθηση μου και ό,τι ήθελα να 'χω περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Με ενοχλούσε που περνούσα συνέχεια από ακτινογραφίες κι επειδή έχω κλίση σε τέτοιου είδους κατασκευές-καθώς έχω την ρομποτική για χόμπι-προχώρησα στη κατασκευή της συσκευής>>.

Επίσης, η εφεύρεση-πέρα της δυνατότητας του-λειτουργεί πάνω του κι στέλνει μήνυμα στο κινητό του ιατρού του, ώστε να τον ελέγχει εξ' αποστάσεως.

Οι φιλοδοξίες του είναι μεγάλες, καθώς πέρα από τον εαυτό του, θέλει να βοηθήσει κι άλλα άτομα που πάσχουν από σκολίωση.



Σχόλια

Διαβάστε επίσης