Είναι ένας ο Ιβάν;


Λίγες μέρες πριν, το Πανελλήνιο σοκαρίστηκε από την απρόσμενη μπούκα του προέδρου του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, έχοντας όπλο στη ζώνη του. Γιατί το έκανε; Αδικήθηκε η ομάδα του καθώς της ακυρώθηκε γκολ. Για τους οργανωμένους των ομάδων ένα διαιτητικό λάθος ισούται με έγκλημα και θεωρείται υποχρέωσή τους να υπερασπιστούν την τιμή της ομάδας. Ως εδώ (σχεδόν) καλά, αρκεί να υπάρχει ένα όριο. Κάποιοι λίγοι ξέρουν τα όρια και σταματούν εκεί. Η πλειοψηφία όμως ξεπερνάει πολύ συχνά τα όρια και δεν υπολογίζει τίποτα. Θα μου πεις τι σχέση έχουν οι οπαδοί, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το γήπεδο ήταν εκκλησία; Γιατί όντως αυτό ήταν. Μοναστήρι θα συμπληρώσω εγώ χωρίς ίχνος ειρωνείας. Η αναφορά στους οπαδούς έγινε γιατί σαν ένας τέτοιος θερμόαιμος αντέδρασε ο Ιβάν Σαββίδης.

ΑΝΕΠΊΤΡΕΠΤΟ. 'Όχι μονάχα για το όπλο. Ουσιαστικά ο ρόλος που έπαιξε η οπλοφορία ήταν μόνο για τις εντυπώσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν αυτό λοιπόν. Είναι το γεγονός ότι τόσα χρόνια υπεύθυνοι για ΌΛΑ φωτογραφίζονται οι οπαδοί. Είναι πάντα όμως; Το ντου του προέδρου του ΠΑΟΚ είναι βγαλμένο από σενάριο ταινίας. Μαζί με τους μπράβους του εισέβαλε στο γήπεδο, κάλεσε την ομάδα του να αποχωρήσει, επιτέθηκε φραστικά σε διαιτητή και αντιπάλους και μετά από ένα δεκάλεπτο τουλάχιστον τον έβγαλαν σηκωτό από το γήπεδο. Για να μην φανώ υπερβολικός, παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί λίγο-πολύ όταν μεσουρανούσαν διοικητικά ο Γ. Βαρδινογιάννης, ο Ψωμιάδης, ο Μελισσανίδης κ.α. 

Το θέμα είναι όμως πως σε ότι κίνηση έκανε μέχρι τώρα είτε ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είτε σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση του, είχε την πλήρη αβάντα της Κυβέρνησης,  γεγονός που παρόλα αυτά δεν μας κάνει καμία εντύπωση σε μία χώρα σαν την Ελλάδα. Τις μέρες που ακολούθησαν μεσολάβησαν δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων, δημοσιογράφων και διάφορων άλλων και η πλειοψηφία αυτών καταδίκασε το συμβάν. Υπήρξαν και κάποιοι μετρημένοι που στάθηκαν δίπλα του όμως. Ο καθένας σύμφωνα με τα συμφέροντά της κάθε επιχείρησης αλλά και του εαυτού του. Η ίδια η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ως λύση την διακοπή του πρωταθλήματος. Δοκιμασμένη και εντελώς αποτυχημένη συνταγή. Βρισκόμαστε σε ένα ποδοσφαιρικό σήμερα που δείχνει πιο μαύρο από ποτέ. Λύση δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι στιγμής. Εκτός εάν κάποιοι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αψηφήσουν το πολιτικό κόστος και πάρουν γενναίες αποφάσεις. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μία από τις κορυφές ενός παγόβουνου. Και όταν έρθει η ώρα να πέσει αυτός, θα βρεθεί κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του. Όσο στην Ελλάδα υπάρχει η νοοτροπία ''Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη'' τόσο θα ζούμε στην σαπίλα και στην βρωμιά. Όσο το πρωτάθλημα θα παίζεται στα σκοτάδια και στις αίθουσες των δικαστηρίων τόσο θα ξεπετάγονται νέοι Σαββίδηδες. Όσο παραμένουμε πρόβατα, τόσο θα υπάρχουν λύκοι. 

Είναι πολλά λοιπόν αυτά που έχουμε να σκεφτούμε με αφορμή αυτό το συμβάν. Αλλά όχι μονάχα εμείς. Κυρίως πρέπει να το σκεφτούν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις, αυτοί που ζούνε μέσα στις σκιές και είναι απόντες όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Πιθανότατα δεν θα τα σκεφτούν καν όλα αυτά. Αλλά ας κρατήσουμε την μία πιθανότητα που υπάρχει. Κι ας είναι ουτοπία βρε αδερφέ! Επειδή όμως πάντα θα βρίσκεται ένας διαφορετικός, ένας ''καλός Σαμαρείτης'' που θα βγει μπροστά και θα σταθεί στο πλάι του δύσμοιρου Ελληνικού ποδοσφαίρου, πολλά ρισπέκτ στον αρχηγό του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιειρίνια για την κίνηση του να εμποδίσει την ''επέλαση'' του Σαββίδη. Ας κρατήσουμε αυτή την κίνηση του σαν μια μικρή αχτίδα φωτός. Που αν δίπλα σε αυτήν σταθούν και άλλες αχτίδες ίσως καταφέρουμε να δούμε λίγο φως στο σκοτάδι. 

Μέχρι τότε, καληνύχτα Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Σχόλια

Διαβάστε επίσης