Συγκέντρωση ΚΚΕ κατά του ιμπεριαλισμού

Στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του κόμματος ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου. Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της εμπλοκής της Ελλάδος και με αναφορά στις εξελίξεις των Βαλκανίων, Μ. Ανατολή, Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.
Κατά τις 20:15 πραγματοποιήθηκε πορεία στην πλατεία Αριστοτέλους με συνθήματα και με κάψιμο της αμερικάνικης σημαίας.
   
Ρεπόρτερ: Για ποιο λόγο έγινε η πορεία;

Συνεντευξιαζόμενος: Η πορεία ήταν αντιιμπεριαλιστική. Καταδικάζουμε το ΝΑΤΟ, για την εμπλοκή της χώρας μας, γιατί μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια λυκοσυμμαχία και μέχρι τώρα δεν έχει προστατέψει τον ελληνικό λαό και το ΝΑΤΟ δεν έφερε κάτι καλό, αλλά μόνο πολέμους και δυστυχία στους λαούς.
Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχει δεχτεί το ΝΑΤΟ σαν φρουρό για να προστατέψει την χώρα, αλλά μέχρι τώρα αυτή η Συμμαχία έχει φέρει σε δυσχερή θέση τους λαούς.
Επίσης, σχετικά με το Μακεδονικό που λένε ότι είναι μόνο το ζήτημα της ονομασίας, για το ΚΚΕ δεν είναι μόνο θέμα ονόματος αλλά θέλουν να εμπλέξουν τις Βαλκανικές χώρες για να γίνει η Ελλάδα πέρασμα αερίου, πετρελαίου, να δυναμώσει περαιτέρω η θέση της Αμερικής ενάντια στην Ρωσία. Έτσι θέλουν να έχουν την χώρα μας ως αδύναμο κρίκο, που θα είναι ο μπαλαντέρ αυτής της κατάστασης.

Ρεπόρτερ: Υπήρξε κάποια αφορμή από το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ; Γιατί κάποιοι υποστηρίζουν κι αυτό στους λόγους διαμαρτυρίας σας.

Συνεντευξιαζόμενος: Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Καμία σχέση απολύτως.

Ρεπόρτερ: Οι διαδηλωτές είστε μόνο από την Θεσσαλονίκη;

Συνεντευξιαζόμενος: Όχι, είμαστε και από άλλες περιοχές. Από Κεντρική Μακεδονία, Κοζάνη, Κιλκίς και γενικά από την Θεσσαλονίκη.

Ρεπόρτερ: Από τι ώρα ξεκίνησε η πορεία; Ήταν ειρηνική;

Διαδηλωτής: Ήταν ειρηνική. Απλά θέλαμε να καταδικάσουμε προπολεμικά σχέδια για τη χώρα μας. Κατά τις 18:00 ήταν η συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου έγινε και η ομιλία και περίπου στις 19:00 ξεκινήσαμε.

Ρεπόρτερ: Είχαμε δει φωτιά, σαν να καίγεται κάτι. Ήταν από τους διαδηλωτές του κόμματος;

Διαδηλωτής: Αποκλείεται να ήταν δικιά μας. Το κόμμα δεν πράττει τέτοιες ενέργειες.




Φωτογραφικό υλικό: Life Events

Σχόλια

Διαβάστε επίσης