ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ;..

H Ελλάδα διεκδίκησε την πρώτη θέση στις τρομοκρατικές επιθέσεις από αναρχικούς, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την τρομοκρατία στην ΕΕ. Όπως προκύπτει μάλιστα από αυτή, η Ελλάδα και δευτερευόντως η Ιταλία και η Ισπανία αποτελούν τις μόνες χώρες της Ενωσης που αντιμετωπίζουν φαινόμενα αναρχικής τρομοκρατίας καθώς το 2017 καταγράφηκαν οκτώ κρούσματα στην Ελλάδα, και από επτά στις υπόλοιπες δύο χώρες.

Δε θα αναφερθούμε σε γεγονότα-όπως το ότι Ελληνες τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2017- διότι είναι γνωστά και δε χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε...
Στις 6 Δεκέμβρη-όπως και κάθε χρόνο σε οποιαδήποτε πορεία-κάηκε η πρωτεύουσα και η συμπροτεύουσα εις μνήμην του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου..
Και πως κάηκε; 

Σύμφωνα με το CNN, στο κέντρο της Αθήνας η ένταση ξεκίνησε περίπου στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών.  Παράλληλα άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια και στάσεις λεωφορείων.

Όπως αποκαλύπτει και το Newsbomb, υπήρξαν φωτιές κοντά στην πλατεία Εξαρχείων και βροχή από μολότοφ και χημικά, όπως και οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα από κουκουλοφόρους.


Επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις


Όσο για τη Θεσσαλονίκη, υπήρξαμε παρόντες στα επεισόδια..
Η πορεία φτάνοντας στο κτήριο που στεγάζεται το υπουργείο
Μακεδονίας – Θράκης, άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Στην Αγίου Δημητρίου, αντιεξουσιαστές αναποδογύρησαν κάδους. Την ίδια ώρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου . Τα αποτελέσματα ήταν φρικαλαία, καθώς η σχολή έγινε.. σόδομα και γόμωρα.. 
Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης


Βέβαια και κάτι που σύμφωνα με το Σύνταγμα τιμωρείται-αλλά ποιος δίνει σημασία-κουκουλοφόροι έκαψαν ελληνική σημαία στην οδό Αμύνης..
Αντιεξουσιαστές καίνε την Ελληνική σημαία


Όταν ακούς φράσεις, όπως ''μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι'', ''Τσακίστε τους ναζί'', ''Σιγά μη φοβηθώ'', ''Θυμάμαι, ποτέ δε ξεχνώ'', ''Δολοφονημένος από λεβέντες''κι άλλα πολλά, απορείς... 

Γιατί δε φωνάζουν για την Μυρτώ που την βίασαν και την πέταξαν στα βράχια; Γιατί δε διαμαρτύρονται για την έγκυο που κάηκε στη Μαρφίν; Γιατί δε μιλάνε για το παλικάρι που έφαγαν αλλοδαποί για ένα 10ρικο; Και το πιο πρόσφατο.. Γιατί δε κάνουν τον ίδιο χαμό για την κοπέλα που δολοφόνησαν στη Ρόδο; Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, αλλά ποιος θα δώσει σημασία; 

Χθες έκλεισαν οι δρόμοι δύο μεγάλων αστικών κέντρων, με περαστικούς να τραυματίζονται και να τρώνε δακρυγόνα, να μη μπορεί ο κόσμος να πάει στις δουλειές του.. Και το καλύτερο; Προς τι ο βανδαλισμός της δημόσιας περιουσίας; Και ειδικά πανεπιστημίου.. Που οφείλεται όλος αυτός ο σαματάς; Αν η σφαίρα δεν ήταν αστυνομικού, θα γινόταν άραγε ντόρος; 

Για να ακουστείς, πρέπει να καις ότι βρίσκεις; Πρέπει να φορολογήσεις κι άλλο τον συμπολίτη σου; Διότι ότι καταστράφηκε, θα τα πληρώσουμε όλοι μας.. 




Σχόλια

Διαβάστε επίσης