Αγαπητέ ΟΑΣΘ

Το καλοκαίρι ένα μέρος της Θεσσαλονίκης φεύγει για διακοπές, αλλά ξεχνάς ότι υπάρχει και το άλλο που μένει στην πόλη για δουλειά και τα συναφή..

Πες μου, πως γίνεται να απαιτείς να χτυπάει ο πολίτης εισιτήριο από τη στιγμή που τα περισσότερα λεωφορεία δεν έχουν κλιματισμό; Αν λιποθυμήσει κάποιος τι θα πεις; Ότι δεν είναι δική σου ευθύνη; Φυσικά και είναι!
Πως γίνεται να θες ο πολίτης να αγοράζει την μηνιαία κάρτα, ενώ τα λεωφορεία είναι παλιά και έχουν εσωτερικές βλάβες;

Πως περιμένεις να μη καλούν για παράπονα, ενώ σε βροχόπτωση η οροφή στάζει;
Γιατί κάποιοι ελεγκτές τραμπουκίζουν χωρίς λόγο; Να βρίσκεσαι στο λεωφορείο κι επειδή ο ηλικιωμένος κύριος προσπάθησε να επικυρώσει 6 φορές το εισιτήριο και δεν είχε μελάνι το μηχάνημα, στη τελική να μη μπόρεσε να το χτυπήσει και να το κρατά στο χέρι, διότι δε μπορεί να περπατήσει στο κινούμενο όχημα και να πάει σε άλλο μηχάνημα, πρέπει ο συμπολίτης-δηλαδή ο ελεγκτής- να τον εκφοβίζει; Και που το δοκιμάζει ο ίδιος ο ελεγκτής να το χτυπήσει και βλέπει ότι δεν έχει μελάνι και να βλέπει ό,τι ο άνθρωπος είναι μπαστούνι, να συνεχίζει να τον φωνάζει, λες και είναι λαθρεπιβάτης; Ανθρωπιά; Που είναι; Σεβασμός; Προς τα που πέφτει; Τώρα θα πεις ''Μπορούσε να πει άλλον να το χτυπήσει''. Ναι, το θέμα είναι ότι κάποιοι ντρέπονται να το ζητήσουν ή φοβούνται μη τους αρπάξουν το εισιτήριο ή γενικά να συμβεί το οτιδήποτε..

Πως περιμένεις να χτυπούν όλοι εισιτήριο, ενώ φοιτητές από ιδιωτικές δεν δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο; Επειδή είναι σε ιδιωτική σχολή σημαίνει ό,τι έχουν λεφτά; Αντιθέτως, τα μάζευαν κατά καιρούς και να κάνουν αυτό που θέλουν, δουλεύοντας!
Πως περιμένεις να μη δημιουργούνται εντάσεις στο λεωφορείο, όταν ξέρεις ότι λ.χ στα δυτικά έχει πολύ κόσμο και έχεις μία αμαξοστοιχία για όλους αυτούς; Λ.χ το 32 ή το 34 που είναι δυτικά γιατί δεν έχει μόνο μία και ενώνονται δύο με φυσούνα; Επειδή έχει μεγαλύτερη απόσταση; Το 21 που πάει μέχρι Εύοσμο δεν διανύει μεγάλη απόσταση; Ή για τις 40 εκκλησιές που έχει βανάκι.. Μπορεί να έχει λίγο κόσμο, αλλά και πάλι, βανάκι;
Μια ωραία μέρα στο 21..

Ένα απ' τα βανάκια

 Γενικά πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο τον πολίτη.. Είστε άνθρωποι με δουλειές και έχετε τόσα στο κεφάλι σας, αλλά μη ξεχνάτε κάτι.. δεν είστε μόνο εσείς εδώ!..

Δικό σας,
Ένας συμπολίτης σας





Φωτογραφίες: Google

Σχόλια

Διαβάστε επίσης