ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ με τον Νταμίρ Κάναντι



Καλοκαίρι του 2017. Η αναζήτηση νέου προπονητή στον Ατρόμητο ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Αυστριακού τεχνικού Νταμίρ Κάναντι. Άγνωστος στα μέρη μας,αλλά με πολλή όρεξη για δουλειά ο Αυστριακός αντιμετωπίστηκε αρχικά με καχυποψία την οποία όμως γρήγορα μετέτρεψε σε ατελείωτη αγάπη, στήριξη και σεβασμό. Απογειώνοντας τον Ατρόμητο με ωραίο ποδόσφαιρο και νοοτροπία νικητή, η ομάδα των Δυτικών Προαστείων βρέθηκε μέχρι και στην 1η θέση του πρωταθλήματος για κάποιες αγωνιστικές και κέρδισε το χειροκρότημα όλων των νοήμων Ελλήνων φιλάθλων. Λίγες ημέρες μετά την λύση της συνεργασίας του με τον Ατρόμητο, ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του κάνοντας έναν απολογισμό. Έναν απολογισμό που ξεκίνησε από την μακρινή Βιέννη και ολοκληρώθηκε στο Περιστέρι.


Κόουτς καλησπέρα. Για αρχή θα σε πάω πολύ πίσω. Πώς ξεκίνησες την προπονητική σου καριέρα;


Ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα το 2001 στην Βιέννη και την Fortuna 05. Ήταν ομάδα που αγωνιζόταν στην Wiener Liga.

Ποιός ήταν ο στόχος σου όταν επέλεξες να γίνεις προπονητής;

Σίγουρα επικεντρώθηκα στο να γίνω πετυχημένος. Πρώτα απ' όλα θέλησα να βελτιώσω τους παίκτες και να τους μάθω να παίζουν με σύγχρονο τρόπο. Ήμουν ένας από τους πρώτους προπονητές που άλλαξαν το σύστημα σε διάταξη 4 αμυντικών. Ξεκίνησα από πολύ νωρίς να χρησιμοποιώ ανάλυση αγώνων μέσω βίντεο και κατά συνέπεια ονειρεύτηκα να γίνω προπονητής σε επαγγελματική κατηγορία.



Ποιά ήταν η χειρότερη και ποιά η καλύτερη σου στιγμή στην καριέρα σου;

Η χειρότερη στιγμή μου ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω την επαγγελματική μου καριέρα ως ποδοσφαιριστής, επειδή είχα μεγάλα προβλήματα με το ισχίο μου. Σίγουρα στις χειρότερες στιγμές συγκαταλέγονται όλες οι φορές που αποτυγχάνεις και εγώ ευτυχώς δεν είχα πολλές τέτοιες στιγμές.
Καλυτερη στιγμη.. Δεν ειναι μονο μια, είναι πολλές. Το να πετυχαίνεις τους στόχους που έχεις θέσει, είναι πάντα καλό. Επομένως, είχα πολλές καλές στιγμές με διάφορες ομάδες και όπως είναι λογικό, μία από τις καλύτερες στιγμές μου τελευταία ήταν με τον Ατρόμητο.

Ποιά είναι η γενική σου εικόνα απο αυτά τα 2 χρόνια σου στην Ελλάδα;

Βρήκα πολλούς νέους φίλους στην Ελλάδα και ένιωσα πολύ γρήγορα οικεία. Είμαι τυχερός και περήφανος που είχα την ευκαιρία να μείνω μόνο σε μία ομάδα, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο αυτές τις εποχές (όχι μόνο στην Ελλάδα). Εύχομαι οι ομάδες να έχουν περισσότερη υπομονή με τους προπονητές, να κατανοήσουν την φιλοσοφία τους και να αναδείξουν περισσότερους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.



Δυο λέξεις που να περιγράφουν την προπονητική σου εμπειρία στον Ατρόμητο;

Απίστευτη, φανταστικός σύλλογος, οικεία.

Ποιά η γνώμη σου για το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

Η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Το επίπεδο είναι καλό. Ειδικά οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να αποφεύγουν τη σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Και ακόμη και οι ομάδες με μικρότερο μπάτζετ ειναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ, οπότε το επίπεδο είναι καλό.

Ποιος πιστεύεις ότι άξιζε περισσότερο να κατακτήσει την Superleague τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;

Η ομάδα που μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος τερματίζει στην 1η θέση, είναι και αυτή που αξίζει το πρωτάθλημα.



Δύο ομάδες που έχεις στην καρδιά σου; 

Όλες οι ομάδες που ήμουν πετυχημένος, είναι στην καρδιά μου.

Ένα μήνυμα στους οπαδούς του Ατρόμητου;

Σας ευχαριστώ θερμά για την μεγάλη στήριξη και μου με εντάξατε σε αυτή την οικογένεια!

Για κλείσιμο, μία προσωπική συμβουλή στους νεαρούς ποδοσφαιριστές;

''Η δουλειά νικάει το ταλέντο μέχρι το ταλέντο να αρχίσει να δουλεύει''.
Είναι πολλοί οι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλο ταλέντο, αλλά χωρίς σκληρή δουλειά, αρκετοί από αυτούς δεν θα είναι σε θέση να κάνουν το τελικό βήμα. Γι'αυτό συνεχίστε σκληρά, ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας.

Σε ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας σου!



Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντρέα Παπακωνσταντίνου για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.   

Σχόλια

Διαβάστε επίσης