Οι 5 αγαπημένες μου Ισπανικές σειρές που θα σας καθηλώσουν




Γεια σας αναγνώστες αυτού εδώ το blog. Σήμερα αντί για κάποιο gaming review που συνήθως γράφω αποφάσισα να γράψω για τις δικές μου 5 αγαπημένες ισπανικές σειρές που υπάρχουν στο Neflix και που σίγουρα προτείνω.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας παροξυσμός με τις ισπανικές σειρές και ολοένα καταλαμβάνουν περισσότερες θέσεις στις καρδιές των θεατών. Αυτές που μου άρεσαν και μου κράτησαν το ενδιαφέρον είναι οι εξής:

1.     La Casa De Papel 2017-


Και ποιος δεν ξέρει αυτή την σειρά. Είναι απ τις πρώτες που αγαπήθηκε τόσο πολύ απ τον κόσμο όπου οι παραγωγοί αποφάσισαν να βγάλουν και 3η σεζόν ενώ φαινομενικά μπορούσε να τελειώσει στην 2η. Ας κάνουμε όμως μια περίληψη της σειράς.

Οκτώ ληστές κλείνονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας στη Μαδρίτη κρατώντας ομήρους το προσωπικό και μια ομάδα επισκεπτών μαθητών με σκοπό να παραμείνουν για 11 μέρες, ώστε να μπορέσουν να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Φορούν μάσκες που απεικονίζουν τον ζωγράφο Σαλβαντόρ Νταλί και χρησιμοποιούν ονόματα πόλεων για ψευδώνυμα. Το σχέδιο της ληστείας ανήκει στον επονομαζόμενο «Καθηγητή»(Sergio Markina), ο οποίος κινεί τα νήματα από ένα μυστικό κρησφύγετο. Αυτός στρατολόγησε τους υπόλοιπους, βάσει των προσωπικών τους ικανοτήτων αλλά και γιατί είναι άτομα που για διάφορους προσωπικούς λόγους, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και είναι αποφασισμένοι για όλα. Η συμμορία είχε περάσει 5 μήνες προετοιμασίας και εκπαίδευσης σε ένα αγρόκτημα έξω από το ΤολέδοΟι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των ληστών αλλά και με τους ομήρους θα δημιουργήσουν αρκετές επιπλοκές στο σχέδιο που ο καθηγητής έχει μελετήσει μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Η κοπέλα με το ψευδώνυμο Τόκιο (Ursula Corbero) είναι ο αφηγητής και σχολιαστής της ιστορίας.

2.     El hotel de los secretos(Grand Hotel) 2011-2013.


Άλλο ένα διαμάντι του Netflix είναι το Grand hotel. Ένας νεαρός από ταπεινή καταγωγή ταξιδεύει στο Grand Hotel όπου βρίσκεται στα περίχωρα ενός χωριού με την ονομασία San Cristóbal Tlaxico με σκοπό να επισκευθεί την αδερφή του, Christina όπου εργάζεται ως επικεφαλής στο ξενοδοχείο. Εκεί ο Julio( Yon Gonzalez) ανακαλύπτει οτι μετά απο έναν μήνα η αδερφή του έχει εξαφανιστεί γιατί δήθεν έχει κλέψει ένα αντικείμενο και κανείς δεν ξέρει τίποτα γ’ αυτή. Ο Julio αποφασίζει να μείνει στο ξενοδοχείο ώς σερβιτόρος και να για να διερευνήσει την εξαφάνιση της. Απο εκείνη την στιγμή η αγάπη, το μυστήριο, ο θάνατος και η προδοσία θα είναι παρόντες σε κάθε επεισόδιο.

3.   La chicas del cable 2017-


Eίναι μία πρωτότυπη σειρά του Netflix, η πρώτη ουσιαστικά ισπανόφωνη σειρά του δικτύου και αφορά στις ιστορίες τεσσάρων γυναικών, την Lidia Aguilar( Blanca Suaez), Carlota Rodriguez de Senillosa( Ana Fernandez), Marga Suarez Pazos( Nadia de Santiago) και την Angelez Vidal( Maggie Civantos) που εργάζονταν ως τηλεφωνήτριες στην Εθνική Τηλεφωνική Εταιρεία στη Μαδρίτη στα τέλη του 1920.
Η σειρά αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες εκείνης της εποχής ως εργαζόμενες. Η σειρά αυτή έχει δυνατά κοινωνικά μηνύματα χωρίς όμως να λείπει ο έρωτας,οι συγκινήσεις, οι δολοπλοκίες η αποφασιστικότητα και η ψυχική δύναμη που μπορεί να έχει ο άνθρωπος σε δύσκολες στιγμές.

4Tiempos de Guerra 2017-



Η σειρά αυτή αναφέρεται στον Ισπανικό εμφύλιο που διαδραματίζεται στη Μελίγια της Βορείου Αφρικής το 1920. Κατά την διάρκεια του πολέμου του Ριφ όπως έχει ονομαστεί η βασίλισσα Βικτωρία  Ευγενία στέλνει μια ομάδα που αποτελείται απο γυναίκες νοσηλεύτριες για να ανοίξουν ένα νοσοκομείο στη θέση ενός παλιού σχολείου για τους τραυματίες του πολέμου με υπεύθυνη τους την δούκισσα της Βικτωρία, Carmen Angoloti. Οι βασικές πρωταγωνίστριες είναι η Julia Ballaster( Amaia Salamanca), Carmen Angoloti( Alicia Borrachero), Mangadela Medina( Anna Moliner), Veronica Montellano( Alicia Rubio), Pilar Muniz de Soraluce( Veronica Sanchez), καθώς και οι στρατιωτικοί γιατροί Fidel Calderon( Alex Garcia), Andres Pereda( Alex Gadea), Luis Garces(Cristobal Suarez) και Guillermo( Federico Perez Rey). Η σειρά αυτή αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα χωρίς όμως να μην λείπει ο ρομαντισμός, η αποφασιστικότητα και το δράμα.

5.     Elite 2018-


Μια ακόμη αποκλειστική παραγωγή του Neflix είναι το Elite.
Έπειτα από έναν σεισμό που κατέστρεψε το σχολείο τους, τρεις μαθητές της εργατικής τάξης κερδίζουν υποτροφία για το Las Encinas, ένα διεθνές ιδιωτικό σχολείο, στο οποίοι πηγαίνουν οι πιο πλούσιοι μαθητές. Η συνύπαρξη των τριών νέων μαθητών, με τους υπόλοιπους θα αποδειχθεί δυναμίτης, με αποκορύφωμα την δολοφονία μίας μαθήτριας. Το Elite δανείζεται στοιχεία από το 13 Reasons Why, έχοντας και εδώ μία μαθήτρια νεκρή, όχι όμως από αυτοκτονία αλλά από δολοφονία και αντί για 13, υπάρχουν γύρω στους 10 λόγους για τους οποίους διάφοροι μαθητές και άνθρωποι του περιγύρου της θα ήθελαν να της κλείσουν δια παντός το στόμα. Κάποιοι από εκδίκηση, κάποιοι από ζήλια, κάποιοι για να μην αποκαλυφθούν μυστικά που τους καίνε. Οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτής της σειράς είναι η γνωστή απ το La casa de papel Maria Pedraza που παίζει στη σειρά την Marina, Samuel Garcia( Itzan Escamilla), Guzman( Miguel Bernardeau),Christian( Miguel Herran), Nano( Jaime Lorente),Nadia( Mina El Hammani), Carla( Ester Exposito), Omar (Omar Ayuso) και άλλοι.

Αυτές ήταν λοιπόν οι δικές μου αγαπημένες σειρές και που περιμένω τις καινούριες σεζόν. Ελπίζω να σας άρεσε. Θα τα πούμε σε ένα επόμενο άρθρο. Adios amigos!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης