Η σύγχρονη μαλθακοποίηση των ανδρών

Η γενιά του '90 ίσως να ήταν η τελευταία και η καλύτερη για τα αγόρια.. Τότε όλα τους γύριζαν στο σπίτι με λερωμένα ρούχα ή με μελανιές.. Δεν φοβόντουσαν να λερωθούν ή να χτυπήσουν.

Μέχρι αυτή τη δεκαετία τα Σαββατοκύριακα πήγαιναν από το πρωί μέχρι το βράδυ στις αλάνες για ποδόσφαιρο ή για μπάσκετ, στις παιδικές χαρές για κούνια ή τραμπάλα και φυσικά οι ''καβγάδες''.
Βλέπετε πλέον μικρά αγόρια να ''καβγαδίζουν'' με ξύλινα σπαθιά; Να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους στο σχολείο; 


Όλοι εσείς που βλέπετε τα παιδιά αυτά-κυρίως μετά το 2002-μπορείτε να βρείτε ομοιότητα με τις προηγούμενες γενιές; Εγώ όχι.

Τα αγόρια δεν έπαιρναν τόσο κατάκαρδα έναν καβγά ή μία παρατήρηση. Δεν ήταν τόσο ευαίσθητα. Τώρα με την νέα ανατροφή και τάξη πραγμάτων, τα αγόρια μετατρέπονται σε μικρά μωρά, ίσως και σε κορίτσια. Δεν είναι σεξιστικό σχόλιο, ισχύει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες, σ' αυτές συγκαταλέγομαι και 'γω! 


Τα σύγχρονα αγόρια διακρίνονται για την μαλθακότητα και την ηττοπάθεια τους. Γεννήματα υπερπροστατευτικών γονέων που έχουν αναθρέψει μία γενιά άβουλων ανθρώπων που δεν λερώθηκαν ποτέ, δεν χτύπησαν ποτέ, δεν τσακώθηκαν και γενικώς έπαψαν να ζουν πριν προλάβουν να γεράσουν. Μία ολόκληρη γενιά γαλουχημένη μονάχα με τις θηλυκές αρετές, όπως η φροντίδα, η ευαισθησία και η λεπτότητα, ενώ απέβαλε και στιγμάτισε τις ανδρικές αρετές, το θάρρος, την ακεραιότητα, την σκληραγωγία και την τιμή. 


Πέρα απ' όλα αυτά.. Αν ένα αγοράκι ηλικίας 7 ετών πιάσει ένα ξύλο και κάνει τον πολεμιστή, η μητέρα και ο κοινωνικός περίγυρος θα πουν ''Κακό παιδί, παίξε σαν κανονικό παιδί''. Να κάνει τι; Αγαπητοί φίλοι μου, έτσι έπαιζαν τα παιδιά πριν την πρόοδο της τεχνολογίας! 


Η νέα γενιά φλερτάρει τα κοριτσάκια μέσω μηνυμάτων στο διαδίκτυο ή βάζουν άλλους φίλους να τα ψήσουν.. Ανήκω στη γενιά του '90 και οι συνομήλικοι μου έρχονται από κοντά για να με προσεγγίσουν, όχι μέσω μηνυμάτων ή φαρσών. Πως θα υπάρξει πραγματικό ρομάντζο;

Οι περισσότερες γυναίκες λένε στους κανακάριδες τους το εξής:
''Θα αφήνεις τη κοπέλα να σε προσεγγίζει, δεν θα δίνεις αέρα σε καμία, δεν αξίζει περισσότερα απ' εσένα. Οι σημερινές κοπέλες είναι ύπουλες και τσουλιά. Αυτές θα γίνουν χαλάκι για 'σένα, όχι εσύ! Όχι ο γιος μου''. 
Η απάντηση σ' αυτό είναι απλούστατη. Αυτού του είδους μητέρες, μεγαλώνουν τα αγόρια τους σαν τον άνδρα που δεν θα έπαιρναν ποτέ. Η αρχή και το τέλος.


Άσε τον γιο σου να λερωθεί, να χτυπήσει, να πληγωθεί, να μαλώσει, να την πατήσει, άστον να ζήσει! Δεν θα ζεις για πάντα, πως θα τα βγάλει πέρα ένα μαλθακό ον; Δεν κάνεις καλό στο παιδί σου, αλλά το βλάπτεις. Εμπιστεύσου το σπλάχνο σου. Σεβάσου το!..



Φωτογραφικό υλικό: Google

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης