Παίζοντας Tom Clancy’s Ghost’s Recon Wildlands


Καλησπέρα Senoras και Senor και καλώς ήρθατε στην καινούρια στήλη με θέμα τα video games που προστέθηκε στο Venus. Εδώ θα αναλύουμε βιντεοπαιχνίδια κατά κύριο λόγο σε κονσόλες και ειδικά στο Ps4. So lets begin.
Το παιχνίδι που έπαιξα τον τελευταίο καιρό στο Ps4 είναι το Tom Clancys Ghosts Recon Wildlands. Είναι της Γαλλικής εταιρίας Ubisoft και ανήκει στην κατηγορία Tactical Shooter games. Εξελίσσεται στην μακρινή Βολιβία το έτος 2019. Το θέμα του αφορά καρτέλ ναρκωτικών με επικεφαλής τον μεγαλέμπορο εν ονόματι El Sueno όπου έχει ανάγει την Βολιβία  ως πρώτη χώρα εξαγωγής κοκαΐνης στον κόσμο. 

Η ονομασία του καρτέλ του είναι Santa Blanca όπου και έχει απλώσει τα δίχτυα του σε όλη την χώρα εξαγοράζοντας ακόμα την πολιτική ηγεσία και αστυνομικές δυνάμεις της χώρας Unidad. Ο El Sueno προσπαθεί να χειραγωγήσει τους πολίτες της Βολιβίας ωραιοποιώντας την κατάσταση. Όπως ήταν αναμενόμενο η ηγεσία των Η.Π.Α άρχισε να ανησυχεί λόγω της εξάπλωσης του καρτέλ εκτός χώρας αλλά και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των Η.Π.Α στο Λα Παζ αλλά  και η δολοφονία του πράκτορα Ricardo (Ricky) Sandoval. Ως απάντηση, οι Αμερικάνοι έστειλαν την επίλεκτη ομάδα στην Βολιβία με την ονομασία ‘’Ghosts’’ και τους αναθέτουν να καταστρέψουν το καρτέλ του El Sueno με την βοήθεια των τοπικών ανταρτών τους οποίους ηγείται ο Pac Katari.


O παίκτης απ την μεριά του αναλαμβάνει τον έλεγχο του αρχηγού των Ghosts εν ονόματι ‘Nomad’’ και μαζί με τον ‘’Midas’’ όπου είναι ο tactical gunner, ο ‘’Holt’’ ως engineer και ο ‘’Weaver’’ ως sniper τον βοηθάνε να φέρει εις πέρας τις αποστολές του παιχνιδιού. Εδώ να πούμε ότι τα 3 υπόλοιπα μέλη της ομάδας ελέγχονται από την CPU. Το πλεονέκτημα που υπάρχει βέβαια στο παιχνίδι είναι ότι μπορείς να δώσεις κάποιες βασικές εντολές τους 3 υπόλοιπους όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Ως πρώτη αποστολή όπου είναι και η αρχή του ‘’κακού’’ για τον El Sueno είναι να σώσετε τον αντάρτη Amaru απ τα νύχια της Santa Blanca. Αμέσως μετά είστε σε θέση θα εξαρθρώσετε το καρτέλ με όποιο τρόπο επιθυμείτε.
Ας πάμε τώρα στη δημιουργία του χαρακτήρα. Το καλό για μένα είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές ως αναφορά τα μαλλιά, τα ρούχα, τα χρώματα των ρούχων, τα τατουάζ (γιατί πως αλλιώς θα δείχνουν γαμάτοι οι χαρακτήρας μας) αλλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αργότερα μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν πολλά skin για τα όπλα σου.


Στο κομμάτι του open world τώρα η Ubisoft έχει κάνει πολύ καλή δουλειά αφού το μέγεθος του χάρτη είναι πραγματικά τεράστιο και παράλληλα αναδεικνύεται η ιδιαίτερη γεωγραφική ταυτότητα της Βολιβίας. Μιλάμε για μία χώρα με μεγάλες υψομετρικές διαφορές και δεκάδες διαφορετικά οικοσυστήματα. Κατά το ταξίδι σας θα περιπλανηθείτε στα πανύψηλα βουνά και οροπέδια των Άνδεων,σε καταπράσινα δάση, ερήμους, λίμνες  ακόμα και σε αλυκές. Αξίζει να αναφερθούμε ότι η Βολιβία επιλέχθηκε λόγω των πανέμορφων τοπίων της. Η εξερεύνηση μπορεί να γίνει με διάφορα οχήματα όπως νταλίκες, αυτοκίνητα, μηχανές ακόμα και αεροπλάνα! Ο χειρισμός όμως είναι λίγο απογοητευτικός ιδιαίτερα στα αεροπλάνα καθώς δεν είναι τόσο εύκολο η απογείωση και η προσγείωση τους. Ο χειρισμός των όπλων αλλά και η ποικιλία  τους με ικανοποίησαν αρκετά και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.


Προσωπικά το παιχνίδι αυτό μου άφησε πολύ εντύπωση μιας και είμαι φαν της Ubisoft και ευελπιστώ να έρθει στα χέρια μου το τελευταίο της παιχνίδι όπου είναι το Far Cry 5. Τα λέμε σε επόμενο review  μέχρι τότε Adios Muchachos
                                                                                                                                                 
Peace and out.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης