Πάνω από 500.000 άτομα στο συλλαλητήριο




Πλημμύρισε η πόλη! 


Στον Λευκό Πύργο το μεσημέρι στις 14:00 πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο περί του θέματος
''Μακεδονία''.




 Πλήθος κόσμου κατέφθασε στην πρωτεύουσα της  Μακεδονίας απ' όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Γρεβενά, από την Αθήνα μέχρι την Κρήτη και γενικά απ' όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και η νήσος της Κύπρου.





Οι δρόμοι κατακλύζονταν από τις 19 του μήνα για να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο, αξιοσημείωτη η παρουσίαση των βρακοφόρων και εφίππων Κρητικών.


Κατά τη διάρκεια του εκφώνησαν λόγο αντιπρόσωποι συλλόγων -όπως των Ποντίων- φυσικά μίλησαν και δήμαρχοι, σαν τον δήμαρχο του Άργους.



Βέβαια, προσπάθεια έκανε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης-Γιάννης Μπουτάρης-να βγάλει λόγο, ενώ στο πλήθος ακούγονταν συνθήματα κατά του ατόμου του. Η φράση που εξαγρίωσε περισσότερο τους πολίτες ήταν η εξής: Είμαι κατά των διαδηλώσεων.







Κατά τις 16:00 αντιεξουσιαστές κατέλαβαν ένα κτήριο στα ανατολικά της περιοχής, βάζοντας φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε κάποιος τραυματίας.

Φωτιά κτηρίου Σαρανταπόρου και Λεωφόρος Στρατού























Στο τέλος του συλλαλητηρίου όπου υπήρξε και ο κεντρικός ομιλητής, ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, διεμήνυσε πως «θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν είμαστε έρμαια, τελείωσαν αυτά. Θα προστατέψουμε τη Μακεδονία μας».


Καθ' όλη τη διάρκεια του βέβαια, τα συνθήματα περί ελευθερίας της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών άκμαζαν.







 ''Η Μακεδονία είναι ελληνική'', ''κάτω τα χέρια απ' τη Μακεδονία'', ''Σκοπιανέ δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ'', ''Μακεδονία ξακουστή....'', όπως και ο εθνικός ύμνος και κάποια υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης.








Συνθήματα Χ.Α και εθνιστών



Σχόλια

Διαβάστε επίσης