Ωμέγα μπάντα - The fairytale

 

Επεισοδιο 1 

ΞΕΚΙΝΗΜΑ 


......και έτσι άρχισαν όλα, με ένα δυνατό χειροκρότημα για ενθάρρυνση , λίγο αμηχανία, λίγο τα χέρια στις τσέπες, λίγο βόλτα στην σκηνή, από την πρώτη μας εμφάνιση.  RYTHMOS STAGE, μετά από πρόσκληση των φίλων μας Χρήστου Κιτσαντά και Στέλιου Μαγαλιού. 12/02/2015, κράτα ρε φίλε γερά!



Επεισοδιο 2

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 


........βέβαια πολύ καιρό πριν αρχίσουμε τις συναυλίες ετοιμαζόμασταν με άκρα μυστικότητα, ήδη είχε αρχίσει να συζητείται στους μουσικούς κύκλους της πόλης(σημ. Ελευσίνα μιας και τα 5/6 του group ζουν μόνιμα στην Ελευσίνα) πως κάτι καλό ετοιμάζεται, έτσι και εμείς διαθέσαμε ότι εξοπλισμό είχαμε και βάλαμε όλοι τα δυνατά μας ώστε να προσέξουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε τον ήχο μας,(εξάλλου όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για τον σχεδόν πάντα καθαρό μας ήχο).

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η παραχώρηση του εργαστηρίου του φίλου μας Ηλία Λιώρη, γνωστό και ως DR TEETH ο οποίος εκτός ότι μας φιλοξένησε ήταν και το τρίτο ''αυτί'' όπως φαίνεται και στην φωτογραφία για τις ηχητικές ρυθμίσεις, τις στιγμές αυτές φρόντισε να τις κρατήσει ζωντανές στην μνήμη μας με τις φωτογραφίες του ένας εξαιρετικός φίλος αλλά και εραστής της φωτογραφίας ο Γιώργος Κοκκινιώτης 



Επεισοδιο 3


.......όπως ήταν λογικό δεν θα αργούσε η στιγμή που θα παίζαμε στην πόλη μας, αφού λοιπόν ήμασταν πολύ προετοιμασμένοι και προβαρισμένοι αυτό έγινε στις 14/06/2015 σε μια εκδήλωση συγκεκριμένα για το Ελληνικό club Harley Davidson που έγινε στο Rocka rolla.

Πηγαίνοντας στο μαγαζί λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας οι χώροι (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία) ήταν μέσα και έξω γεμάτοι από κόσμο, σκεφτήκαμε πως αυτό ήταν λογικό λόγω της εκδήλωσης και πως δεν ήταν για εμάς, μετά από λίγες μέρες όμως   εμφανιστήκαμε σε άλλο μαγαζί της πόλης, πιο συγκεκριμένα στον Κούκο, πηγαίνοντας όμως και εκεί αντικρίσαμε πάλι την ίδια εικόνα.

Εκείνο το βράδυ νιώσαμε πως κάτι καλό αρχίζει να γίνεται, ιστορικά να αναφέρουμε πως μετά το τέλος της κανονικής συναυλίας και λόγω ότι ο κόσμος δεν έφευγε η βραδιά συνεχίστηκε με τον πολύ καλό μας φίλο μας Δημήτρη Ελευθερίου να παίζει πιάνο (δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφία με τον Δημήτρη)και να τραγουδάμε όλοι μαζί πια  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Και τις δύο συναυλίες τις κάλυψε ένα νέος συνεργάτης τότε ο  οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συνέχεια, ο Γιώργος ο Σπύρου.

  Οι προτάσεις για live από τότε έπεσαν βροχή




Επεισοδιο 4


......έχει αρχίσει και το νερό αυλακώνεται, οι προτάσεις για live διαδέχονται η μία την άλλη, οι περισσότεροι επαγγελματίες τις πόλης μας εμπιστεύονται σχεδόν καθολικά,Rockarolla, stardust,gazozza tsek in ,ρολόι, προτάσεις από εν Έτει, Ίλιον aqua ρολόι καί άλλους.....εν τω μεταξύ έχουμε αρχίσει σιγά σιγά και κάνουμε και  συναυλίες εκτός έδρας.

Σε κάθε μας εμφάνιση ο κόσμος είναι όλο και περισσότερος, έχουμε αρχίσει δειλά δειλά και παρουσιάζουμε δικά μας τραγούδια και αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από κάθε προσδοκία, εμπλουτίζουμε συνεχώς το πρόγραμμα αλλά και τις τεχνικές μας γνώσεις, η συνεργασία μας με τον Γιώργο Σπύρου έχει περάσει πια σε φιλικό επίπεδο και η κάθε εμφάνιση είναι μοναδική ξεπερνώντας το εαυτό μας.

Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν (θα έρθει όλων η σειρά)ένας από τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και πίστεψε σε αυτό που κάνουμε είναι και ο Θοδωρής Γερανδρέου και του χρωστάμε πολλά.

Το Rockarolla έγινε το δεύτερο σπίτι μας, στα λίγα τετραγωνικά του έχουμε ζήσει μερικά από τα μεγαλύτερα βράδια μας, η φωτογραφία του Γιάννη Κουσκούτη έχει φυλακίσει όλο το πάθος.......μέχρι που μία καινούργια σκέψη έγινε προταση




Επεισοδιο 5

ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ


.....ο Κώστας ο Αγριμάκης είχε μια τρελή ιδέα, να διοργανώσει μια διήμερη συναυλία στο Ελαιουργείο με πολλούς καλλιτέχνες, και βέβαια όταν μας έκανε την πρόταση την δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά αλλά και ανυπομονησία που θα παίζαμε και εμείς επιτέλους σε αυτό τον μαγικό χώρο.

Το καλύτερο βέβαια ήταν πως θα παίζαμε με την αγία τετράδα, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Γιάννη Μηλιώκα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη και τον ΟΓΚΟΛΙΘΟ Λάκη (με τα ψηλά ρεβέρ) Παπαδόπουλο!!!

 Εκεί που προσπαθούμε να βγάλουμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες μας εμφανίζεται ένας τύπος (φωτογραφία 2) και μπαίνει ανάμεσα μας και ζητάει επίμονα να φωτογραφηθεί μαζί μας, η συμπεριφορά του δε ήταν λες και μας ήξερε από χρόνια, εμείς νομίζαμε πως μας έκανε πλάκα ο τύπος.

Ο Νίκος Ζαννής από τότε είναι δίπλα μας και μας στηρίζει όντως σαν να μας ήξερε από χρόνια και έχει βάλει το χέρι του σε πολλά πράγματα που έχουμε κάνει, μιλάμε για τον ορισμό της ανιδιοτέλειας, σε ευχαριστούμε bro!!!!!

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον συνεργάτη του Μάκη Δρακόπουλο, έναν εκ των κορυφαίων ηχοληπτών στην πιάτσα.

Της αναμνήσεις από εκείνο το βράδυ τις κράτησαν ζωντανές με τις φωτογραφικές τους μηχανές  ο Σωτήρης Ζησίδης και ο Γιώργος Κοκκινιώτης.

Υ.Γ Μια από τις φωτογραφίες που έχουμε χρησιμοποιήσει στις αφίσες μας για πολύ καιρό είναι του Σωτήρη από εκείνη την βραδιά 28/05/2016........





Επεισοδιο 6

 ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


......και ενώ πλησιάζει η ψηφοφορία για το ποια θα είναι τελικά η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021,η  Ελευσίνα συμμετέχει για πρώτη φορά στον θεσμό την Ευρωπαϊκής μέρας της μουσικής, και βέβαια είχαμε την χαρά να είμαστε οι πρώτοι που θα παίζαμε, αυτό προέκυψε μετά από πρόσκληση του Γιάννη Τσιατσιάνη την οποία και δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά, η χαρά έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν μάθαμε πως θα παίζαμε μαζί με τους καταπληκτικούς GADJO DILO.

Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για την Ελευσίνα διότι σε έναν γραφικό δρόμο  συνεργάστηκαν αρμονικά οι επαγγελματίες της πόλης για έναν κοινό σκοπό. Εν Eτει Επί Περικλέους,Rocka Rolla

Αν θυμόμαστε καλά την αφίσα της συναυλίας την είχε σχεδιάσει ο Κωνσταντίνος Ανδρώνης και τις στιγμές αποτύπωσε ο Γιάννης Στάθης με τις φωτογραφικές του μηχανές. Στην ηχοφωτιστική κάλυψη ήταν ο Μάριος & Παντελής Καριώτης.

Για την ιστορία το ημερολόγιο έδειχνε 19/06/2016.......





Επεισοδιο 7

ELEUSIS 2021


.......λίγο καιρό πριν ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ελευσίνας θα φιλοξενούσε μια έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια του Eleusis 2021 με θέμα την πόλη αν θυμόμαστε καλά.

 Την πρόταση μας την έκανε ο Γιώργος Κοκκινιώτης ώστε να  παίξουμε στα Εγκαίνια της έκθεσης και που βεβαίως δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά, υπήρχε ένα πρόβλημα όμως , δεν υπήρχαν χρήματα για την εγκατάσταση του ήχου, τότε ένας άλλος καλός φίλος  ο Γιώργος Σπύρου δέχθηκε να προσφέρει ΟΛΟ τον εξοπλισμό ΑΜΙΣΘΙ (ευχαριστούμε bro) ώστε να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης όπως και έγινε στις 22/06/2016.

Η ψηφοφορία τελικά ανέδειξε πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2021 την πόλη μας την ΕΛΕΥΣΙΝΑ.

Λίγες μέρες  αργότερα και συγκεκριμένα στις 19/11/2016 θα παίζαμε ζωντανά για την επιτυχία αυτή στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας με φόντο το Τελεστήριο στον αρχαιολογικό χώρο.............




Επεισοδιο 8

ΠΑΡΕ ΜΕ


.....κατά διαστήματα μας έχουν ρωτήσει κάποιοι φίλοι του group που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τους στίχους του τραγουδιού ''ΠΑΡΕ ΜΕ' και να βρουν τα κρυμμένα μηνύματα.

Όσοι από εσάς έχετε επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας φέρτε στο μυαλό σας μερικές εικόνες......έναν ανοιξιάτικο περίπατο, μια στάση κάτω από ένα δέντρο που το φως του ήλιου διαπερνάει τα φύλλα του, την θέα της θάλασσας, τον Ελύτη, τον Καβάφη, αλλά και τον Παναγιώτη Φαρμάκη, αυτή την γραφική φιγούρα με το σακάκι στο κεφάλι ,που η ιστορία της ζωής του μόνο δέος και θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει.

Όσοι δεν γνωρίζετε τον Παναγιώτη Φαρμάκη, ή είστε μικρότεροι σε ηλικία σας προκαλούμε να δείτε το ντοκιμαντέρ του Φίλλιπου Κουτσαφτή ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ.

Το τραγούδι ''ΠΑΡΕ ΜΕ'' ήταν το πρώτο δικό μας τραγούδι που παρουσιάσαμε μπροστά σε κοινό και είναι ένας ύμνος για  την αγκαλιά της μητέρας φύσης.

Είναι γραμμένο και αφιερωμένο στην μνήμη του Παναγιώτη Φαρμάκη

''πάνω από την γη και κάτω από τα σύννεφα''........

https://www.youtube.com/watch?v=Yq-stTd0yGw



Επεισοδιο 9

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ


....και ενώ είχαμε παίξει ήδη μια φορά στο τότε STARDUST στην παραλία της Ελευσίνας, τα αδέλφια Πάρης & Άγγελος  Πουλίδης μας έκαναν την προχωρημένη πρόταση να παίζουμε συνέχεια!!! Έτσι λοιπόν κάτσαμε και σχεδιάσαμε προσεκτικά με τον Γιώργο τον Σπύρου την κάθε λεπτομέρεια σε ήχο και φώτα και το stardust έγινε το δεύτερο μας σπίτι για 6 ολόκληρους μήνες, κάτι ανάλογο δεν είχε γίνει ποτέ στα ιστορικά της πόλης ,να παίζει δηλαδή συνεχώς ένα rock συγκρότημα σε σταθερή βάση.

Εκείνη την εποχή συμμετείχε και ο Νίκος μας στο THE VOICE κάτι το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, αρκετοί συν διαγωνιζόμενοι του Νίκου αλλά και πλήθος κόσμου είχαν έρθει για να μας δουν από κοντά, μία φορά πήγαμε να κάνουμε μια μεγάλη έκπληξη με δύο καλεσμένους αλλά δεν μας βγήκε λόγω ενός μικρού ατυχήματος,

Σε κάποιες από αυτές τις εμφανίσεις ήταν μαζί μας ο Φίλλιπος Πόγκας μαζί με την Μαρία Μπετενίτη οι οποίοι φρόντισαν να κρατήσουν ζωντανές αυτές τις στιγμές  για εμάς με τις φωτογραφικές τους μηχανές......λίγο καιρό αργότερα θα φρόντιζαν να μας χαρίσουν ένα καταπληκτικό βίντεο για το ''ΑΕΡΙΚΟ'' μας, στον πολύ όμορφο studio του φίλου μας του Μπάμπη Τζανιδάκη που μας το παραχώρησε για τα γυρίσματα.

https://www.youtube.com/watch?v=ekagJ-wBbew




Επεισοδιο 10 

ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ


...συνολικά έχουμε συμμετάσχει τέσσερεις φορές σε Ευρωπαική ημέρα μουσικής, όλες ιδιαίτερες, δύο φορές στην Ελευσίνα, μία στην Δάφνη, και την τελευταία στην δεύτερη γειτονιά μας πια....τον Άγιο Δημήτριο η αλλιώς Μπραχάμι , και λέμε δεύτερη γειτονιά διότι έχουμε πολυάριθμους φίλους στο Μπραχάμι που μας ακολουθούν και μας έχουν στηρίξει πάρα μα πάρα  πολύ, την πρόταση μας την είχε κάνει εκείνος ο περίεργος τύπος....... ο Νίκος ο Ζαννής (βλ Επεισοδιο Νο 5)

 Παίζοντας λοιπόν στην γιορτή μουσικής στον Άγιο Δημήτριο και αφού όλα έχουν πάει τέλεια ( και πως να μην πάνε όλα τέλεια  όταν έχεις ηχολήπτη τον  Μάκη Δρακόπουλο, και την εκδήλωση καλύπτει η ΟΝ STAGE ) μόλις τελειώνουμε την εμφάνιση μας, ανεβαίνει στην σκηνή ένας τύπος που φόραγε ένα t-sirt Rolling Stones (δεν γνωρίζαμε ποιος ήταν) παίρνει το μικρόφωνο.... αναγνώρισε την προσπάθεια μας.....μας ευχαρίστησε.....και  μας προσκάλεσε(?????) να παίξουμε στο Φεστιβάλ πόλης του Αγίου Δημητρίου.

Ο τύπος με το T-shirt  ήταν ο ΚΥΡΙΟΣ Κώστας Χριστοδουλής πρόεδρος τότε του κέντρου πολιτισμού του Αγίου Δημητρίου.

Λίγο καιρό αργότερα και αφού κράτησε την υπόσχεση του η ωμέγα μπάντα έπαιξε στο απαιτητικό κοινό  του 'ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ' στον Άγιο Δημήτριο κερδίζοντας με το σπαθί της αυτή αυτή την μεγάλη στιγμή αλλά παράλληλα και μεγάλη τιμή.

Είχαμε επίσης την μεγάλη τιμή να ανοίξουμε την  Συναυλία με τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Οδυσσέα Τσάκαλο,και τον Μάνο Πυροβολάκη.

Εκείνο το βράδυ γνωρίσαμε  και τον Αποστόλη Βαλαρούτσο, έναν εξαιρετικό μουσικό και συνθέτη που αξίζει να πραγματικά να τον ακούσετε (τα τραγούδια του σίγουρα τα γνωρίζετε) ......τις στιγμές αυτές θα τις θυμόμαστε για πάντα, φρόντισε άλλωστε γι΄αυτό με την  φωτογραφική μηχανή του  ο συνήθης ύποπτος......Γιάννης κουσκουτης…..(κοντέβουμε στο τέλος)




Επεισοδιο 11 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ 

 ΜΕ ΜΕΝΤΑ fm

 

....κάποια στιγμή πριν από λίγα χρόνια έγινε  ένας πολύ καλός μουσικός διαγωνισμός, και λέμε πολύ καλός διότι ήταν σε live περιβάλλον (βούτυρο στο ψωμί μας δηλαδή)με εξαιρετικούς διοργανωτές (MENTA FM,PANIK REC,KREMLINO MUSICITY)με την συμμετοχή ζωντανού κοινού!!!! Τέτοιοι διαγωνισμοί δεν συνηθίζονται....ήταν μια ευκαιρία λοιπόν για εμάς για να μετρηθούμε αλλά να μας μάθει και κόσμος που δεν μας γνώριζε τότε!!

Τον νικητή της βραδιάς θα τον καθόριζε η ψήφος του κοινού μετά από ψηφοφορία μετά το τέλος των lives.

Μετά από διαβουλεύσεις με τον διοργανωτή αποφασίσαμε από κοινού να εμφανιστούμε στο τέλος λόγω του τεχνικού στησίματος που απαιτούνταν για να παίξει το γκρουπ.

Μπαίνοντας στο καταπληκτικό χώρο του Κλεμλίνου (που δυστυχώς δεν μακροημέρευσε ) αντικρίσαμε ένα μαγαζί κατάμεστο από κόσμο.

Και αφού περιμέναμε υπομονετικά να έρθει η σειρά μας (εξάλλου ήμασταν σε αποστολή αυτοκτονίας) όταν έγινε αυτό και μετά το τέλος του σετ που παρουσιάσαμε η αποδοχή και το χειροκρότημα ήταν τέτοια που μας έχρισε νικητές(Μέσα μας) γιατί στην πραγματικότητα ήρθαμε δεύτεροι με μια ψήφο διαφορά όπως μας ανακοίνωσαν αργότερα (?????????)

Όσοι ήμασταν εκεί εκείνο το βράδυ ξέρουμε τι έγινε.....




Επεισοδιο 12

Περί Αισχυλείων


.....η αλήθεια είναι πως το φεστιβάλ των Αισχυλείων είναι σημαντικό για την πόλη της Ελευσίνας,  κάτι το οποίο έχει λείψει όμως (όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα φεστιβάλ του κόσμου) είναι να συμμετέχουν και εγχώριοι καλλιτέχνες, υπάρχουν αρκετοί πιστέψτε μας, κάτι παραπάνω ξέρουμε.......

Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει γίνει μια προσπάθεια να αλλάξει αυτό.....έτσι συμμετείχαμε και εμείς...πιο συγκεκριμένα ανοίξαμε την συναυλία για τον Λεωνίδα Μπαλάφα ,δυστυχώς όχι στο Ελαιουργείο αλλά στην πόλη της Μαγούλας, ηχολήπτης της βραδιάς ο μοναδικός (για άλλη μια φορά) Μάκης Δρακόπουλος και στο στήσιμο η εταιρία ON STAGE......όπως καταλαβαίνετε οι συνθήκες ήταν τέλειες.

Αφού παίζουμε και έχουμε φτάσει στο τελευταίο τραγούδι, μας κάνει νόημα ο επικεφαλής της παραγωγής ο Θ..... αν υπάρχει η δυνατότητα να παίξουμε και άλλο, εμείς χαρήκαμε αφάνταστα με αυτή την εξέλιξη και νιώσαμε πως αυτό που κάνουμε επιτέλους έχει αναγνώριση και ειδικά από έναν άνθρωπο που ήταν μέσα στα πράγματα, ορθώσαμε λοιπόν το ανάστημα μας και συνεχίσαμε να παίζουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και μεγάλη χαρά, σε αυτό βοήθησε και η καθολική συμμετοχή του κοινού.

Αφού τελειώσαμε το σετ και κατεβήκαμε από την σκηνή ο επικεφαλής της παραγωγής μας ευχαρίστησε που καλύψαμε με μουσική ένα  τεχνικό πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί (?????????????????????????)

Μπορεί τελικά η αιτία να ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα αλλά ήδη είχε ανέβει η αυτοπεποίθηση μας στα ύψη για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.......ακολουθεί επίλογος



ωμέγα μπάντα 2022........επίλογος


.....όλη μας η ύπαρξη έχει στηριχθεί σε δύο πυλώνες, στο δικό μας πάθος για την μουσική και αυτό που κάνουμε, και στην δική σας αγάπη και στήριξη.

Εμείς που ζούμε στα Δυτικά προάστια γνωρίζουμε καλά από δυσκολίες, είμαστε μαθημένοι.......

Αν θέλετε να βοηθήσετε την προσπάθεια μας ΑΠΛΑ κοινοποιήστε το νέο μας βιντεοκλίπ από το τραγούδι μας ΣΑΝ, το οποίο το φτιάξαμε μέσα από πολλές δυσκολίες, θυσίες, πάθος και αγάπη

.....ο επίλογος δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον πρόλογο για το επόμενο κεφάλαιο.

 ωμέγα μπάντα το ταξίδι στο σύμπαν συνεχίζεται.......


https://youtu.be/MpEoES0xbh4

Σχόλια

Διαβάστε επίσης